Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Makedonien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Makedoniens* artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Makedonien hade startnummer 13 av 18 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Makedoniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

* Sedan 2019 har republiken Makedonien fått namnet Nordmakedonien. Här har vi dock valt att behålla det gamla namnet på landet eftersom det var så de presenterades 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Next Time

  • Låt:
  • “Nešto što kje ostane”

  • Text & musik:
  • Elvir Mekic (t), Jovan Jovanov (m), Damjan Lazarov (m)

  • Språk:
  • Makedonska


Rockduon från Skopje, Next Time vann den makedonska final med låten “Nesto sto ke ostane”. De fick 19 poäng av jury och tv-tittare, bara en pinne mer än tvåan Kaliopi & Naum. Hela 16 bidrag deltog i den nationella finalen. Duon består av två tvillingbröder, Martin och Stefan Filipovski. den sistnämda är huvudsångaren, medan Martin spelar gittarr och sjunger solo. Next Time har funnits i knappt ett år och började som ett garage-band med att uppträda på några festivaler för barn/ungdomar. Deras första album kom ut bara åtta månader sen de startade som ett rockband och är nu en av de mest sålda albumen i landet. Nu ska de ut och visa vad de går för i Eurovision Song Contest, en betydligt tuffare uppgift än vad de är vana vid.

 

Musikvideo

Så här såg Makedoniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Balkanmusik brukar vara min grej men det här tilltalar mig inte alls. Balkan kan inte göra rock helt enkelt. För skrikigt för min del. Ingen final i år heller.Makedonien har varje år sedan semifinalen infördes 2004 kommit på 8-10 plats och därmed tagit sig till final. alla gånger förutom ifjol. Frågan är om de kan hålla i sin svit även i år. Jag betvivlar det och ratar denna intetsägande balkanrock de skickar iväg. Här finns det inget att minnas: ingen vers, ingen refräng… Man diggar inte ens med i takten. 80-talsrock som jag dock tror har en chans till finalplats.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen