Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Andorras artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Andorra hade startnummer 7 av 18 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Andorras representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Susanne Georgi

  • Låt:
  • ”La Teva Decisió (Get A Life)”

  • Text & musik:
  • Rune Braager, Lene Dissing, Marcus Winther-John, Pernille Georgi, Susanne Georgi

  • Språk:
  • Engelska och katalanska


Susanne Georgi är född 27 juli 1976 i Danmark, men har bott i Andorra de senaste 13 åren. Hon var en av medlemmarna i den populära popduon ME & MY som under 90-talets storhetstid gav ut hiten ”Dub I Dub” som skulle bli en av de största pophitarna någonsin. Hennes syster heter Pernille Georgi. Totalt släppte gruppen 6 album varav 3 miljoner sålda album. De deltog i den danska uttagningen till Eurovision Song Contest 2007 där de slutade på en sjätte plats.Numera är Susanne Georgi solartist och är påväg att släppa sitt första solo-album. Hon spenderar mestadels av sin tid i studion med att skriva och spela in låtar, inte bara för sig själv utan för andra artister. Susanne ska representera Andorra i Eurovision Song Contest 2009 i Moskva med sången La Teva Decisió (Get A Life). Hon vann den nationella finalen med 47% från juryrösterna och 66% av telefonrösterna. Enligt esctoday.com så kommer Susanna inte att ha några bakgrundsdansare vid sitt framträdande i Moskva utan satsar på fyra backup-sångerskor i stället.

 

Musikvideo

Så här såg Andorras musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag tycker mest den är tjatig den här. Tror inte den tar sig till final.En söt poppig 80-talssak som börjar väldigt spännande med ett snyggt syntspel och refrängen är ganska enkel och sätter sig lätt. Kul att den sjungs på katalanska. Bidraget saknar den där ”wow-kicken” föra att den ska komma upp bland mina topp tio någon gång. Dessutom saknar den en tonartshöjning. Det händer inte så mycket. Jag gillar ändå den här, men den känns en aning svag enligt mig och den får nog det svårt att nå en final.Ingen kommentar!

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »