Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Tusse

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Victoria Zahmatkesh, Universal/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Tusse som kommer att tävla med bidraget “Voices”, som är gjord av Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

 

Bakgrundsfakta


Tusse slog igenom stort i Idol 2019 då han gång på gång golvade såväl juryn som tittarna med sin musikaliska talang. När veckofinalerna hade temat Melodifestivalen och Eurovision blev han dessutom välkomnad till tävlingen av Christer Björkman, som var gäst i juryn i det programmet, som fick se honom göra en tolkning av Conchitas Rise Like A Phoenix. Tusse tog sig sedan hela vägen till final där han korades till vinnare.

Efter segern har han fortsatt att släppa musik som t.ex. singlarna My Soul Is Calling Youoch en tolkning av Whitney Hustons “How Will I Know” med titeln A Better You. Han har också släppt en singel på svenska under titeln Innan du går“. Nu bara ett år efter sin seger i Idol går Tusse vidare i karriären och nästa scen han kommer att få stå på är ingen mindre än Melodifestivalens scen anno 2021!

Följ gärna Tusse i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen