Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna The Mamas

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Anna-Lena Ahlström, Universal Music/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om fjolårsvinnarna The Mamas som kommer tillbaka till tävlingen igen, den här gången med bidraget “In The Middle”, som är gjord av Emily Falvey, Robin Stjernberg (2013 års Melodifestivalvinnare) och Jimmy Jansson.

 

Bakgrundsfakta


Fjolårets Melodifestivalvinnare The Mamas, som ursprungligen bildades som bakgrundskör till John Lundvik 2019 och som sedan fortsatt som en egen grupp, är tillbaka i Melodifestivalen efter att ha vunnit den kanske mest jämnaste finalen genom tiderna med bidraget Moveifjol. Efter segern var allt upplagt för dem att resa till Rotterdam för att få hela Europa att dansa! Men så blev det inte då coronapandemin kom i vägen och ställde in hela tävlingen.

Även om den dörren stängdes till den plattformen har The Mamas fortsatt att underhålla Sverige då Lolou Lamotte, Dinah Yonas Manna och Ashley Haynes bland annat har släppt en ny singel (Let It Be) samt två jullåtar. De har också uppträtt i en rad olika TV-sammanhang under fjolåret exempelvis i programmet Sveriges 12:a, Lotta på Liseberg, Allsång på Skansen och Idol.

Nu har de lämnat coronaåret 2020 bakom sig och siktar framåt att få uppträda igen på Melodifestivalens stora scen med sitt nya bidrag. Den här gången har de fått en ny låtskrivartrio bakom sig samtidigt som den föregående kommer att tävla i år men då med Patrik Jean som artist.

Följ gärna The Mamas i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen