Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Tess Merkel

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Kitty Lingmerth, Lingmerth Photography/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Tess Merkel som kommer att tävla med bidraget “Good Life”, som hon har varit med och gjort i tillsammans med Tony Malm, Palle Hammarlund och Mats Tärnfors.

 

Bakgrundsfakta


Therese “Tess” Merkel är en välkänd artist på scenerna i Sverige och internationellt. I det här sammanhanget har hon deltagit inte mindre än fem gånger förut, samtliga dessa gånger har varit med gruppen Alcazar. Men nu efter deras splittring för snart tre år sedan är det även dags för Tess precis som alla andra i som varit med i Alcazar (utom möjligen Annika “Annikafiore” Kjærgaard) att testa på Melodifestivalen som soloartist. Tidigare har både Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson gjort det och allt som oftast med goda resultat.

Tess var med i Alcazar från starten vilket har inneburit att hon har fått uppträda på en rad olika scener både i Sverige och internationellt. Men Tess har inte bara arbetat med Alcazar utan hon har också gjort shower för Golden Hits och arbetat som programledare i olika sammanhang, bara för att nämna några saker.

Nu 2021 tar Tess klivet upp på Melodifestivalscenen för en sjätte gång med en låt som enligt uppgifter sägs vara en hyllning till livet och har den passande titeln “Good Life”.

Följ gärna Tess Merkel i sociala medier via hennes officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen