Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna sångerskan Dotter

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Kristoffer Jansson, Warner Music Sweden/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om fjolårstvåan Dotter som kommer att tävla med bidraget “Little Tot”, som hon har varit med och gjort tillsammans med Dino Medanhodzic.

 

Bakgrundsfakta


Sångerskan Johanna Jansson, mer känd som Dotter, har tidigare tävlat i Melodifestivalen två gånger som artist och ytterligare två gånger som låtskrivare till Mariette respektive Lina Hedlund. Hennes första egna Melodifestivalbidrag Cry var förhandstippad att gå till final 2018 men åkte ut direkt i sin deltävling.

När Dotter sedan återkom ifjol med låten Bulletproof blev det istället ett helt omvänt resultat då gick hon direkt till final och hamnade per omgående i en slags duell mot The Mamas om vem som skulle vinna hela tävlingen. Det var nämligen otroligt jämnt i omröstningen mellan dessa två artister, exempelvis efter att jurygrupperna hade röstat klart hade både bägge två fått 65 poäng vardera och delade på förstaplatsen. När tittarnas röster adderades fick Dotter 71 poäng och The Mamas…72 poäng. Så Dotter föll på en ynka poäng!

Nu är Dotter tillbaka i tävlingen igen och än en gång ställs hon i ett startfält där flera vinnare finns med, både The Mamas men även Charlotte Perrelli, Arvingarna, Eric Saade och Jessica Andersson och andra som precis som Dotter fallit på målsnöret. Det ska därför bli väldigt spännande att se vilken duell det blir i år. Sociala medier är redan fyllt med #Dotterdam.

Följ gärna Dotter i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen