Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Paul Rey

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Jens Nordström, Warner Music Sweden/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Paul Rey som kommer att tävla med bidraget “The Missing Piece”, som han har varit med och gjort tillsammans med Laurell Barker och Fredrik Sonefors.

 

Bakgrundsfakta


Paul Rey växte upp i ett musikaliskt hem och redan vid 6-7 års ålder började han göra musikaliska framträdanden, även om han på den tiden inte riktigt visste om det var artistlivet han skulle satsa på. Vid sidan om musik höll han på med basket, vilket han också gör idag men inte på en tävlingsnivå. I 13-14-årsåldern valde han därför att växla om helt. 2015 blev han signad till Epic Records. Han släppte sin debut EPGood as hell och kom senare i kontakt med Quincy Jones som numera är hans mentor. Han har varit förband till amerikanska gruppen Fifth Harmony och turnerat med Nico & Vinz. 2017 gjorde han musik med bl.a Snoop Dogg och har släppt flera singlar under sin karriär.

2020 debuterade Paul Ray i detta sammanhang och tog sig då hela vägen till final, via Andra chansen, med sin låt Talking in my sleep“. Sedan dess har mycket hänt bland annat att han har blivit pappa och i år ska han än en gång tävla i detta sammanhang.

Följ gärna Paul Rey i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen