Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Patrik Jean

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Magnus Ragnvid/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Patrik Jean som kommer att tävla med bidraget “Tears Run Dry”, som han har varit med och gjort tillsammans med Herman Gardarfve och Melanie Wehbe.

 

Bakgrundsfakta


Patrik Jean föddes den 3:e maj 1990 i Stockholm. Han är artist men också musikproducent och låtskrivare som mestadels arbetat med att skriva och producera låtar till andra artister. Musikaliskt har Patrik alltid hållit på med musiken även om det är först på senare år som han har jobbat med andra för att skapa den.

På sitt CV har han bland annat tillsammans med Melanie Wehbe och Herman Gardarfve gjort två Idol-vinnarlåtar och trion stod även bakom The Mamas vinnarlåt “Move” ifjol. Patrik började arbeta ihop med Melanie och Herman för fem år sedan även om de känt varandra i snart tio år. Den här gången har samarbetet lett till att Patrik nu själv får ställa sig i rampljuset på den stora Melodifestivalscenen. Lustigt nog kommer också The Mamas att tävla igen men denna gång tillhör de olika arbetsteam. Kanske ett drömscenario för SVT att sätta i en eventuell Andra chansen-duell?

Följ gärna Patrik i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen