Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Lovad

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Peter Hagström, TGR/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om sångerskan Lovad som kommer att tävla med bidraget “Allting är precis likadant”, som hon har varit med och gjort tillsammans med Albin Johnsén, Mattias Andréasson och Alexander Nivek.

 

Bakgrundsfakta


Lova Drevstam Karlsén, mer känd som artisten Lovad, föddes den 4:e november 1992 i Tyresö utanför Stockholm. Hon har hållit på med musiken länge och sedan 2019 sjunger hon under sitt nuvarande artistnamn (tidigare kallade hon sig för I:AM). Samma år tilldelades hon ett STIM-stipendium för hennes musik- och textförfattande.

Med sitt nuvarande namn släppte hon singeln Jag lovar som var en väldigt personlig låt då den handlade om personer i hennes närhet som hade lämnat jordelivet. Denna följdes upp med EP:n En Gång För Alltid. En annan av hennes singlar, Sluta“, blev snabbt populär då den fick inte mindre än en kvarts miljon spelningar på bara ett år!

Förutom att sjunga in sina egna låtar har Lovad uppträtt med andra artister som t.ex. rapparen Conakry och sångaren Albin Johnsén. Den senare har hon fortsatt samarbetet med och även nu in i Melodifestivalen 2021 som hon tävlar i för första gången. På upphovssidan till Lovads tävlingsbidrag finns förutom Albin Johnsén även Mattias Andréasson. Bägge två har en del erfarenhet av Melodifestivalscenen. Mattias har tävlat tre gånger (2009, 2012 och 2016) och Albin har tävlat två gånger (2016 och 2020).

Följ gärna Lovad i sociala medier via hennes officiella Facebooksida och Instagram.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen