Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Kadiatou

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Paulina Torbjörnsen, Universal/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Kadiatou som kommer att tävla med bidraget “One Touch”, som är gjord av Joy Deb, Linnea Deb, Jimmy “Joker” Thörnfeldt och Anderz Wrethov.

 

Bakgrundsfakta


Kadiatou Holm Keita föddes den 6:e september 2001 i Stockholm. För allmänheten blev hon ett känt namn i och med sin medverkan i Idol 2018 där hon först tog sig vidare från sin audition till slutaudition där juryn röstade vidare henne till kvalveckan. Därifrån blev hon en av de 13 veckofinalisterna och lyckades hålla sig ovanför “att-åka-ut”-strecket fram till själva finalen där hon ställdes mot Sebastian Walldén. Finalen slutade med en andraplats men bara kort tid efter finalen släppte hon sin debutsingel som är en cover av Christina Aguileras Say Something som blev en stor succé och den har sedan följts upp med ett antal singlar, bland annat några jullåtar.

Nu är det dags för nästa stora scen då hon debuterar i Melodifestivalsammanhanget med en låt gjord av ett rutinerat team som tillsammans har flera segrar i bagaget.

Följ gärna Kadiatou i sociala medier via hennes officiella Instagram.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen