Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Jessica Andersson

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Jean-Paul Bastiaans, Jessica Andersson/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Jessica Andersson som kommer att tävla med bidraget “Horizon”, som är gjord av David Kreuger, Fredrik Kempe, Markus Lidén och Christian Holmström.

 

Bakgrundsfakta


Artisten Jessica Andersson har hittills tävlat i Melodifestivalen inte mindre än sju gånger sedan år 2003. Premiäråret 2003 kunde inte ha börjat bättre då det direkt blev seger för henne och duettkompisen Magnus Bäcklund som gruppen Fame med Gime Me Your Love“. Det blev sedan en resa till Eurovision i Riga som slutade med en fin femteplats. Innan dess hade Jessica gjort sig ett känt ansikte genom programmet Fame Factory men även som fotomodell.

År 2004 tävlade Jessica och Magnus igen i Melodifestivalen som Fame och gick till final med låten Vindarna vänder oss, men denna gången blev det ingen seger. 2006 tävlade bägge två som soloartister och då åkte Jessica ut redan i sin deltävling med Kalla nätter. Hon försökte på nytt 2007 med bidraget Kom som då gick till final om än via Andra chansen. 2010 skedde samma sak när hon tävlade med I Did It For Love. De två senaste försöken åren 2015 med Can’t Hurt Me Now respektive 2018 med Party Voice då gick det ännu bättre då tittarna gav henne finalplatser direkt även om det sedan blev bottenplaceringar i Friends Arena. Frågan är hur det blir 2021, det återstår att se!

Följ gärna Jessica Andersson i sociala medier via hennes officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen