Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna gruppen Mustasch

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Ted Lindén, Bullsize/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om hårdrocksgruppen Mustasch som kommer att tävla med bidraget “Contagious”, som är gjord av Ralf Gyllenhammar och David Johannesson.

 

Bakgrundsfakta


Hårdrocksgruppen Mustasch bildades år 1998 i Göteborg. Under åren har medlemmarna kommit och gått och idag består Mustasch av sångaren och frontmannen Ralf Gyllenhammar, basisten Mats Stam Johansson, gitarristen David Johannesson och trummisen Robban Bäck. Efter att ha spelat ihop ett par år gav Mustasch år 2001 ut sin debut-EP som gav dem möjlighet att turnera runt och etablera sig på de kända scenerna vilket de också har gjort. Sedan dess har de turnerat runt, släppt inte mindre än tio album mellan åren 2002-2019 och två EP:s samt ett otal singlar.

Anno 2021 gör Mustasch debut i Melodifestivalsammanhanget även om bandets frontman, Ralf Gyllenhammar, har tävlat en gång förut (2013 med Bed on Fire) som bjöd på mycket eld och power, vilket Mustasch säkerligen kommer att göra ännu mer den här gången. Innan de nu ställer sig som en tävlingsakt på scenen i Annexet så har de faktiskt stått på Melloscenen en gång förut då som mellanakt med Hasse Andersson 2017.

Följ gärna Mustasch i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 



Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se



Musiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen