Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Frida Green

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Ida-Fia Sveningsson, Cardiac Records/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Frida Green som kommer att tävla med bidraget “The Silence”, som är gjord av Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias och Joy Deb.

 

Bakgrundsfakta


Frida Green föddes den 6:e september 1992 i Ystad. År 2018 tävlade hon i Talang i TV4 där hon gick vidare från audition till de direktsända programmen och tog sig hela vägen till final. Hon har också medverkat i en rad andra TV-program men främst är Frida en välkänd sångerska från Österlen i Skåne där hon sjungit på alltifrån dop till lokala tillställningar och hon har också varit med i olika band.

Till vintern 2021 byts byts Österlen ut mot den stora Melodifestivalscenen där hon ska tävla med en låt gjord av ett team med ett mycket välrutinerat Melodifestival-CV på sina axlar. Eller vad sägs om Anna Bergendahl som tävlat i Melodifestivalen tre gånger som artist varav en gång vann hon hela tävlingen, Bobby Ljunggren som tävlat med över 50 låtar sedan 1980-talet varav med flera segrar i bagaget, David Lindgren Zacharias som stått bakom ett antal låtar i tävlingen förut och Joy Deb som fått många succéer på kort tid inte minst som låtskrivare bakom vinnarmelodierna “You” och “Heroes”.

Följ gärna Frida Green i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen