Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Eva Rydberg & Ewa Roos

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Mikael Lindell Bolin/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon Eva Rydberg och Ewa Roos som kommer att tävla med bidraget “Rena rama ding dong”, som trion Göran Sparrdahl, Kalle Rydberg och Ari Lehtonen står bakom på upphovssidan.

 

Bakgrundsfakta


Melodifestivalen 2021 kommer att få ett kärt återseende i form av Eva Rydberg (född 20:e juni 1943) som tidigare deltog i Melodifestivalen 1977 med låten “Charlie Chaplin”. Efter det har hon inte tävlat mer i Melodifestivalen men synts desto mer till på alla andra möjliga scener, inte minst är hon ett mycket välkänt namn på revy- och musikscenerna. Nu har det gått 43 år sedan Eva senast tävlade och då ställer hon åter upp i Melodifestivalen igen, den här gången med sin kollega och vän Ewa Roos (född 12:e juni 1949), som själv debuterar i Melodifestivalen även om hon precis som sin namne haft en lång karriär på de stora scenerna inte minst som schlagersångerska och inom teater och revy. Det kan tilläggas att som barn fick Ewa Roos en gång tävla i Eurovision för barn, som var en slags talangjakt där hon vann sin plats i startfältet via Bildjournalen. Owe Törnqvist hade gjort hennes melodi den gången.

2021 sjunger Eva och Ewa tillsammans i Melodifestivalen och en av låtskrivarna bakom bidraget är ingen mindre än Eva Rydbergs son Kalle.

Följ gärna Eva Rydberg i sociala medier via hennes officiella Instagramkonto (något liknande konto för Ewa Roos har vi tyvärr ej hittat).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen