Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Eric Saade

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Adrian Pehrson, Eric Saade/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Eric Saade som kommer att tävla med bidraget “Every Minute”, som han har varit med och gjort tillsammans med Linnea Deb, Joy Deb och Jimmy “Joker” Thörnfeldt.

 

Bakgrundsfakta


Artisten Eric Saade är idag 30 år och kan i år stolt fira 17 år som artist. Efter att ha upptäckts vid en talangjakt drog den musikaliska karriären snabbt igång, först i gruppen What’s Up och därefter som soloartist (men ibland i olika samarbeten med andra artister).

2010 tävlade Eric för första gången i Melodifestivalen och var rätt nära att vinna då med låten Manboy, även om det var först året därpå med Popular som det blev seger i Melodifestivalen och sedan en fin bronsmedalj i Eurovision. Därefter har Eric tävlat ännu en gång, 2015 med Sting som också tog honom till final. Han har såklart också släppt en hel del musik utanför Melodifestivalen liksom att han även haft uppdrag som programledare för olika TV-program, inte minst var han en av programledarna för Melodifestivalen 2019. Men nu är han tillbaka igen som artist i Melodifestivalen för fjärde gången i ordningen.

Följ gärna Eric Saade i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen