Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna dansbandet Sannex

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Charlotte Strömwall, Andreas Olsson/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om dansbandet Sannex som kommer att tävla med bidraget “All Inclusive”, som är gjord av Greta Svensson och Hans Thorstensson.

 

Bakgrundsfakta


Dansbandet Sannex bildades år 1977 och har spelat ihop sedan dess. Från början handlade det mest om ett hobbyband men från mitten av 1980-talet började satsa mer på en proffsigare karriär något som också gav valuta för pengarna när de samarbetade med dansbandsdrottningen Ann-Louise Hanson. Under årens lopp har bandet släppt inte mindre än 18 album, varav det senaste under 2020 som finansierades tack vare Kickstarter.

Under årens lopp har Sannex haft olika medlemmar som kommit och gått. Ingen av originalmedlemmarna är idag kvar utan den fasta ensemblen idag är gitarristen Andreas Olsson, trummisen Micke Norsten, pianisten Patrich Rundström och basisten Peter Brodin. Även om bandet har funnits länge så är det först 2021 som det blir Melodifestivaldebut.

Följ gärna Sannex i sociala medier via deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen