Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Danny Saucedo

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Sebastian Sandblad, Chiliboyproductions AB/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Danny Saucedo som kommer att tävla med bidraget “Dandi Dansa”, som han har varit med och gjort tillsammans med Karl-Johan Råsmark.

 

Bakgrundsfakta


Det är många artister som varit nära att vinna Melodifestivalen och som snubblat på målsnöret, men det är få som varit så pass nära två gånger i rad. Detta drabbade artisten Danny Sacudeo som vid sina två senaste försök (2011 med In The Club och 2012 med Amazing“) fick smaka på just det. Han tog sig bägge gångerna till final oftast med flest röster än någonsin vid den tidpunkten men sedan var det såväl Eric Saade som Loreen som stod i vägen för att kunna plocka hem segern.

Själva musikaliska resan startade i Idol 2006 där han lyckades charma juryn och gick hela vägen till veckofinalerna innan han åkte ut som sjätte finalist. Men karriären var inte över, tvärtom hade den precis börjat och sedan dess har Danny arbetat med musiken på ett eller annat sätt. Det drog igång med hitsingeln Tokyo 2007 och sedan har det rullat på med turnéer världen över, album- och singelsläpp, programledarjobb med mera. Han har också tävlat tillsammans med sina bundsförvanter Mattias Andréasson och Erik Segerstedt i Melodifestivalen 2009 med Baby Goodbye som blev trea i finalen efter Caroline af Ugglas och vinnaren Malena Ernman.

Efter att ha varit programledare för Melodifestivalen 2013 med Gina Dirawi har han också tävlat som låtskrivare en gång men sedan hållit sig borta från hela bubblan (i den här intervjun berättar han mer om varför). Nu är han dock tillbaka igen och tänker bjuda på en låt på svenska eftersom han på senare år har etablerat sig mer med svenska än engelskspråkiga låtar.

Följ gärna Danny Saucedo i sociala medier via hans officiella Facebooksida och Instagram.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen