Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Clara Klingenström

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Olivia Huerta, Freebird Entertainment/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Clara Klingenström som kommer att tävla med bidraget “Behöver inte dig idag”, som hon har varit med och gjort tillsammans med Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias.

 

Bakgrundsfakta


Clara Klingenström föddes den 21:a februari 1995 i Visby på Gotland. Hon har hållit på med musiken hela livet men det var först år 2019 som hon släppte sin debutsingel ”Ensam i en stad” som snabbt blev en succé och därefter har karriären rullat på. Innan dess har Clara både hunnit delta i Region Gotlands Musik direkt två gånger, i SVT:s webbjokern 2011 med låten “Mr lonely man” och hon dessutom vann hon P4 Gotlands uttagning till P4 Nästa (dåvarande Svensktoppen Nästa) 2012 med låten “It makes me crazy”.

Dessvärre kom hon inte till Melodifestivalen någon av dessa gånger utan det är först 2021 som hon har fått chansen och tagit den. Tävlingsbidraget har hon gjort tillsammans med en av Melodifestivalens mest rutinerade låtskrivare Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias som producerat hits åt flera kända artister som Darin och Sanna Nielsen. Kan kännas tryggt inför det som ska framföras på scenen i Annexet i vinter.

Följ gärna Clara i sociala medier via hennes officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen