Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Charlotte Perrelli

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Mikael Kenta, Stockhouse/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Charlotte Perrelli som kommer att tävla med bidraget “Still Young”, som är gjord av Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm och Charlie Gustavsson.

 

Bakgrundsfakta


Charlotte Perrelli är en välkänd sångerska i det här sammanhanget. Fyra gånger har hon tävlat i Melodifestivalen varav två gånger vunnit: 1999 med Take Me To Your Heaven och 2008 med Hero”. År 1999 bar det även guld i Eurovision medan 2008 blev det en 18:e plats i finalen. 2012 gjorde Charlotte en första comeback i Melodifestivalen men åkte då ut i deltävlingen med låten The Girl. Samma sak hände när hon 2017 ställde upp med balladen Mitt liv som för övrigt var en låt med ett helt annat sound än det vi annars har sett från henne i tävlingen. Vad hon bjuder på nu denna femte gång hon ska tävla vet vi inte men låten är gjord av ett rutinerat team med många succéer bakom sig.

Förutom att tävla i Melodifestivalen har hon varit programledare för den två gånger och uppträtt som mellanakt flera gånger. Utanför tävlingen har hon uppträtt på alla möjliga scener och gjort alltifrån musikaler och egna turnéer till att sitta i jury i TV-program och vara Eurovision-kommentator för Sverige. Bara för att nämna några saker på Charlottes CV.

Följ gärna Charlotte i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen