Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2021: Lär känna Arvingarna

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Ricky Tillblad, Sony Music Entertainment Sweden AB/SVT (hämtad från media.melodifestivalen.se)

MELODIFESTIVALEN 2021. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om gruppen Arvingarna som kommer att tävla med bidraget “Tänker inte alls gå hem”, som är gjord av Stefan Brunzell, Nanne Grönvall, Thomas G:son och Bobby Ljunggren.

 

Bakgrundsfakta


Arvingarna bildades i Partille utanför Göteborg år 1989 och består av de fyra medlemmarna Lars “Lasseman” Larsson, Tommy Carlsson, Kim Carlsson och Casper Janebrink. Själva namnet står för att de har föräldrar som själva spelat i dansband. Inriktningen för Arvingarnas musikstil är pop och rock.  Sedan bandet startade har man gett ut en mängd musikalbum mellan åren 1992 till 2020 och därigenom en stor mängd singlar. Gruppen har haft stora framgångar på både scen och i radio med flera Svensktoppshits.

Förutom att de är välkända på de olika scenerna har de tidigare tävlat i Melodifestivalen fem gånger förut:

  • 1993 då de vann Melodifestivalen med Eloise (i Eurovisionen blev det en sjundeplats som resultat).
  • 1995 då de blev sexa med Bo Diddley”.
  • 1999 då de blev trea med Det svär jag på”.
  • 2002 då de åkte ut redan i deltävling med Ingenting är större än vi”.
  • 2019 då de blev sjua i finalen med I Do”.

Nu blir det alltså sjätte gången de deltar i Melodifestivalen och även den här gången står Nanne Grönvall med på upphovet, och förutom henne har även veteranerna Thomas G:son och Bobby Ljunggren gjort låten tillsammans med musikern och kapellmästaren Stefan Brunzell.

Följ gärna Arvingarna i sociala medier via den deras officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen