Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna William Stridh

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om William Stridh som tävlar i den fjärde deltävlingen.

 

William Stridh föddes den 16:e augusti 1997 i Söderhamn. Numera är han bosatt i Stockholm där han bedriver sin artistkarriär. 2018 sökte han sig till TV4-programmet Idol och kom med kanske tack vare sin audition med låten “Body Language”. Han tog sig sedan hela vägen från slutaudition till kvalveckan och blev framröstad som en av veckofinalisterna. Han lyckades hålla sig kvar länge i tävlingen men åkte ut under den nionde veckan (kvartsfinalprogrammet).

Nu några år efter Idoläventyret kommer han tillbaka upp i rampljuset igen, för nu debuterar han i Melodifestivalen med låten “Molnljus” som han gjort tillsammans med Markus Lidén, Christian Holmström och David Kreuger. Själva låten beskrivs som “en organisk midtempolåt som handlar om att bli lämnad”.

 

Startfältet i Malmö

Förutom William Stridh tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den fjärde deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Hanna Ferm – “Brave”
  • Nanne Grönvall – “Carpool Karaoke”
  • Jakob Karlberg – “Om du tror att jag saknar dig”
  • Ellen Benediktson & Simon Peyron – “Surface”
  • Victor Crone – “Troubled Waters”
  • Frida Öhrn – “We Are One”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen