Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Victor Crone

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Victor Crone som tävlar i den fjärde deltävlingen.

 

Victor Fritz-Crone, här under artistnamnet Victor Crone, föddes den 31:a januari 1992 i Österåker, Sverige. Han började med musiken när han var 15 år, då han började spela gitarr och skriva egna låtar. Många känner säkert igen Victor Crone eftersom att han deltog i Melodifestivalen 2015 tillsammans med Behrang Miri med bidraget “Det Rår Vi Inte För“. De gick vidare till andra chansen där de förlorade duell mot Samir & Viktor.

Efter det startade Victor ett samarbete med den estniske låtskrivaren Stig Rästa som år 2019 tog honom till den estniska Eurovision-uttagningen. Där tävlade Victor med låten “Storm” som verkligen tog Storm över hela Estland eftersom han vann uttagningen. Därför fick han som tredje svenska artist (efter Anna Sahlene och Sandra Oxenryd) representera Estland i Eurovisionen, där han tog sig till final och en 20:e plats.

Men nu, ett år senare, är Victor tillbaka i Melodifestivalen igen. Denna gång tävlar han med låten “Troubled Waters” som han har gjort tillsammans med Dino Medanhodzic och Benjamin Jennebo,. Själva låten beskrivs som “en stor arenapoplåt som handlar om att ta sig igenom tuffa perioder i livet”.

 

Startfältet i Malmö

Förutom Victor Crone tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den fjärde deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Hanna Ferm – “Brave”
  • Nanne Grönvall – “Carpool Karaoke”
  • William Stridh – “Molnljus”
  • Jakob Karlberg – “Om du tror att jag saknar dig”
  • Ellen Benediktson & Simon Peyron – “Surface”
  • Frida Öhrn – “We Are One”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen