Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Thorsten Flinck

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Thorsten Flinck som tävlar i den andra deltävlingen.

 

Thorsten Flinck föddes den 17:e april 1961 i Solna. Han har en gedigen karriär inom musik, teater och film. Redan 1977 bildade han gruppen Rockvindar tillsammans med några vänner och släppte sitt första album 1980. Samtidigt började han sin teaterutbildning och 1978 gjorde han sin filmdebut. Genombrottet kom dock först 1991 i serien “Goltuppen” av Leif GW Persson.

Förutom filmskådespelandet har Thorsten synts på teaterscener, bland annat på Dramaten där han var anställd mellan åren 1990-2002. Han har medverkat i flera teateruppsättningar t.ex “Romeo och Julia” och “Misantropen”. 2012 medverkade han i Melodifestivalen tillsammans med kompbandet Revolutionsorkestern där de framförde låten “Jag reser mig igen”. Den tilltalade publiken mer än jurygrupperna och efter att ha slagit ut Sean Banan i Andra chansen så slutade den på åttonde plats (av 10) i finalen.

Nu är Thorsten Flinck tillbaka igen i Melodifestivalen och även denna gång med en Thomas G:son-skriven låt. Bidraget heter “Miraklernas tid” och det sägs vara en låt som är klippt och skuren för Thorsten!

 

Startfältet i Göteborg

Förutom Thorsten Flinck tävlar också dessa artister (med tillhörande låtar) i den andra deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Linda Bengtzing – “Alla mina sorger”
  • Dotter – “Bulletproof”
  • Anna Bergendahl – “Kingdom Come”
  • Klara Hammarström – “Nobody”
  • Paul Rey – “Talking In My Sleep”
  • Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen