Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna The Mamas

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om gruppen The Mamas som tävlar i den första deltävlingen.

 

The Mamas slog igenom i Melodifestivalen 2019 då de körade bakom John Lundviks Too Late For Love från deltävling till final i Melodifestivalen och sedan även på plats i Eurovision i Tel Aviv. Det var sångerskan Paris Renita som drog ihop gruppen på initiativ av John Lundvik som sökte den bästa uppbackningen på scenen i låten. Paris valde ut tre andra sångerskor: Lolou Lamotte som slog igenom i Idol 2008 och hon var också sidekick åt Behrang Miri när han tävlade i Melodifestivalen 2013, Dinah Yonas Manna som även hon körat bakom andra artister tidigare (bl.a. Jonas Gardell i Melodifestivalen) och Ashley Haynes som valde att avsluta sitt jobb i USA för att helhjärtat ägna sig åt The Mamas i Sverige.

Efter Eurovision valde Paris Renita att lämna gruppen på grund av att det krockar med andra åtaganden hon har. Men den kvarvarande trion har under hösten 2019 verkligen slagit igenom stort runt om i Sverige, både med John Lundvik och nu på egna ben. De kommer också att tävla själva som trio i Melodifestivalen 2020 med låten “Move” som är gjord av Melanie Wehbe, Patrik Jean och Herman Gardarfve.

Själva låten beskriv som “en glädjefylld poplåt med gospelinslag med ett budskap som kretsar kring gemenskap”.

 

Startfältet i Linköping

Förutom The Mamas tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den första deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Malou Prytz – “Ballerina”
  • Felix Sandman – “Boys With Emotions”
  • OVÖ – “Inga Problem”
  • Suzi P – “Moves”
  • Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”
  • Robin Bengtsson – “Take A Chance”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen