Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Suzi P

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Suzi P som tävlar i den första deltävlingen.

 

Suzi P, är artistnamn för Suzi Estera Pancenkov, föddes den 11:e december 2002 i Bjuv. Hon är bara 17 år gammal men slog igenom redan som femtonåring när hon började lägga upp covers i sociala medier. Intresset för henne spred sig snabbt och Suzi fick snabbt många visningar och nya följare. Under 2019 släppte hon sina första låtar, vilka hette Shunon“, “Flax och Livin’ La Vida. Samma sommar medverkade hon även i SVT:s sommarlovsmorgon, vilket skapade vissa krigsrubriker i tidningarna på grund av innehållet i låtarna. Men mer farligt än så var det inte.

Nu är Suzi aktuell för tävlan i Melodifestivalen 2020 med låten “Moves” som hon har varit med och gjort tillsammans med Joy Deb, Aniela Eklund, Malou Ruotsalainen, Chanel Tukia och Kenny Silverdique. Själva låten beskriv som “en kaxig poplåt som handlar om Suzis kärlek till musiken och dansen”.

 

Startfältet i Linköping

Förutom Suzi P tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den första deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Malou Prytz – “Ballerina”
  • Felix Sandman – “Boys With Emotions”
  • OVÖ – “Inga Problem”
  • The Mamas – “Move”
  • Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”
  • Robin Bengtsson – “Take A Chance”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen