Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Sonja Aldén

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Sonja Aldén som tävlar i den första deltävlingen.

 

Sonja Aldén föddes den 20:e december 1977 i St Albans i Storbritannien. Hon växte upp i Huddinge utanför Stockholm och har hållit på med musik mer eller mindre hela livet i olika sammanhang. Bland annat har hon varit låtskrivare till sig själv och andra artister, och i framförallt Melodifestivalen har hon gjort sig ett känt namn. Där har hon tävlat totalt tre gånger med följande låtar:

Förutom dessa bidrag har Sonja också tävlat som låtskrivare för Shirley Clamps Att älska dig (2005) och The Poodles Night of Passion (2006). Dessutom var hon en del av Litauens körsång i Eurovision 2005.

Nu efter många år är Sonja tillbaka i Melodifestivalen igen. Den här gången tävlar hon med låten “Sluta aldrig gå” som hon gjort med Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias. Själva låten kommer enligt uppgifter att gå i liknande stil som Sonjas två senaste bidrag men med mer puls och styrka.

 

Startfältet i Linköping

Förutom Sonja Aldén tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den första deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Malou Prytz – “Ballerina”
  • Felix Sandman – “Boys With Emotions”
  • OVÖ – “Inga Problem”
  • The Mamas – “Move”
  • Suzi P – “Moves”
  • Robin Bengtsson – “Take A Chance”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen