Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Robin Bengtsson

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Robin Bengtsson som tävlar i den första deltävlingen.

 

Robin Bengtsson föddes den 27:e april 1990 i Revesjö i Svenljunga. Publikt slog han igenom i Idol 2008 där han tog sig från audition till veckofinaler där han åkte ut precis innan finalen. Med bronsmedaljen säkrad började han sakta men säkert släppa musik om än i en mindre omfattning. 2013 provade han att byta artistnamn men bytte snabbt tillbaka igen. Han deltog i Melodifestivalen 2016 med låten “Constellation Prize”, som tog honom till en femteplats i finalen. Året därpå var han tillbaka igen med låten “I Can’t Go On” och nu blev det seger. Robin fick därför representera Sverige i Eurovision, som hölls i Kiev det året, där han åter fick en femteplats i resultatet.

Efter två år utan att delta är nu Robin tillbaka igen i Melodifestivalen. Denna gång heter låten “Take A Chance” och den är gjord av trion Jimmy Jansson, Karl-Frederik Reichhardt och Marcus Winther-John.

 

Startfältet i Linköping

Förutom Robin Bengtsson tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den första deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Malou Prytz – “Ballerina”
  • Felix Sandman – “Boys With Emotions”
  • OVÖ – “Inga Problem”
  • The Mamas – “Move”
  • Suzi P – “Moves”
  • Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen