Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Paul Rey

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Paul Rey som tävlar i den andra deltävlingen.

 

Paul Rey föddes den 23:e maj 1992 i Lund. Hans mamma kommer från Chile och under tiden som utbytesstudent i Lund träffade hon Pauls pappa som var student från Finland. Han växte upp i ett musikaliskt hem och 2015 blev han signad till Epic Records. Han släppte sin debut EP “Good as hell” och kom senare i kontakt med Quincy Jones som numera är hans mentor. Han har varit förband till amerikanska gruppen Fifth Harmony och turnerat med Nico & Vinz. 2017 gjorde han musik med bl.a Snoop Dogg och har släppt flera singlar under sin karriär.

 

I Melodifestivalen 2020 tävlar Paul Rey med låten “Talking In My Sleep” som är gjord av Lukas Hällgren, Alexander Standal Pavelich och Paul Rey. Låten sägs vara en powerballad med mycket driv. Sedan ska det tilläggas att Paul är också en av låtskrivarna till bidraget “Surface” som duon Ellen Benediktson & Simon Peyron kommer att tävla med i den fjärde deltävlingen.

 

Startfältet i Göteborg

Förutom Paul Rey tävlar också dessa artister (med tillhörande låtar) i den andra deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Linda Bengtzing – “Alla mina sorger”
  • Dotter – “Bulletproof”
  • Anna Bergendahl – “Kingdom Come”
  • Thorsten Flinck – “Miraklernas tid”
  • Klara Hammarström – “Nobody”
  • Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen