Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Mohombi

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Mohombi som tävlar i den tredje deltävlingen.

 

Mohombi föddes den 17:e oktober 1986 i Kananga, Demokratiska republiken Kongo, han är dock uppvuxen i Norsborg tillsammans med sin familj.

Mohombi påbörjade sin musikaliska karriär redan år 2005 tillsammans med gruppen Group Avalon, där b.la. hans bror Djo Moupondo ingick. Group Avalon tävlade i Melodifestivalen 2005 med bidraget “Big Up” som inte nådde högre än sjätteplats i sin deltävling. Efter en tid i Avalon valde Mohombi att gå solo år 2010 och slog igenom stort med låten “Bumpy Ride” som blev en riktig världshit. Han har under åren fått ett antal utmärkelser b.la. 2016 när han fick en Grammy Award för att ha medverkat i Pitbulls album Dale.

Efter 14 år gjorde Mohombi comeback i Melodifestivalen med bidraget “Hello” som tävlade i den första deltävlingen. Den här gång gick det bättre, då han kvalificerade sig för finalen och slutade på femte plats. Ett år senare, dvs. 2020, är han åter med och tävlar i Melodifestivalen. Bidraget som heter “Winners” har han varit med och gjort tillsammans med låtskrivarna Jimmy Jansson och Palle Hammarlund. Själva låten beskriv som “en rytmisk upptempolåt med influenser av hans kongolesiska rötter”.

 

Startfältet i Luleå

Förutom Mohombi tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den tredje deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Faith Kakembo – “Crying Rivers”
  • Amanda Aasa – “Late”
  • Albin Johnsén – “Livet börjar nu”
  • Drängarna – “Piga och dräng”
  • Mariette – “Shout It Out”
  • Anis Don Demina – “Vem är som oss?”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen