Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Méndez feat. Alvaro Estrella

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon Mendez feat. Alvaro Estrella som tävlar i den andra deltävlingen.

 

Méndez heter egentligen Leopoldo Jorge Mendez Alcayaga. Han föddes den 21:a juli 1975 i Valparaíso i Chile, men familjen flydde därifrån till Sverige där de sedan kom att stanna. Méndez växte upp i södra Stockholm. Han kämpade med sina drogproblem och under tiden på ett behandlingshem började han experimentera med olika sång- och dansstilar. Han började jobba som Dj och en dag mötte han producenten Robert Wåtz (Rob N’Raz) i en leksaksbutik och det ledde till hans debutsingel “Chiki-Chiki”. Genombrottet fick han med låten “Razor tongue” 1999 som spelades flitigt i radion. Efter att ha flyttat tillbaka till Chile för ett antal år sedan flyttade Méndez hem till Sverige igen.

Méndez har medverkat tre gånger tidigare i Melodifestivalen: 2002 kom han tvåa med låten “Adrenaline”, 2003 med låten “Carneval” som inte gick till final och 2018 med låten “Everyday” som slutade på sista plats i finalen (trots ett enormt stöd från tv-publiken).

Alvaro Estrella föddes 14:ee augusti i Sollentuna. Innan han påbörjade sin artistkarriär syntes han mycket som dansare, framförallt i Melodifestivalen, men även i t.ex. musikalen “West side story”. 2014 debuterade han som artist i tävlingen med låten “Bedroom” men gick inte vidare. Nu är han alltså tillbaka igen tillsammans med Méndez.

I Melodifestivalen 2020 tävlar Mendez feat. Alvaro Estrella med låten “Vamos Amigos” som är gjord av Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson och Mendez. Den sägs vara en eldig och passionerad partylåt.

 

Startfältet i Göteborg

Förutom Méndez feat. Alvaro Estrella tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den andra deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Linda Bengtzing – “Alla mina sorger”
  • Dotter – “Bulletproof”
  • Anna Bergendahl – “Kingdom Come”
  • Thorsten Flinck – “Miraklernas tid”
  • Klara Hammarström – “Nobody”
  • Paul Rey – “Talking In My Sleep”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen