Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Mariette

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Mariette som tävlar i den tredje deltävlingen.

 

Mariette, artistnamn för Mariette Hansson, föddes den 23:e januari 1983 i Harplinge. Första gången hon syntes i TV var i programmet Sikta mot stjärnorna år 1999. Det ledde inte till så mycket utan Mariette drog istället igång ett eget band med några vänner. 2008 släppte hon sin första singel och året därpå sökte hon till Idol där hon tog sig till veckofinalerna. Det blev en fjärdeplats totalt sett.

År 2015 tävlade Mariette för första gången i Melodifestivalen. Bidraget hette “Don’t Stop Believing” och tog sig från deltävling direkt till final, där det blev en tredjeplats. Hon återkom 2017 & 2018 med “A Million Years” respektive “For You”. Även de två låtarna tog sig till final men slutade sedan på fjärde och femte plats. Nu är Mariette med igen för fjärde gången och då är frågan om det blir första, andra eller sjätte plats? Det återstår att se!

I Melodifestivalen 2020 tävlar Mariette med låten “Shout It Out” som Mariette har gjort med av Thomas G:son, Cassandra Ströberg och Alex Shield. Själva låten beskrivs som “en på samma gång vemodig och glädjefylld poplåt som handlar om att släppa ut allt det där du bär inom dig”.

 

Startfältet i Luleå

Förutom Mariette tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den tredje deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Faith Kakembo – “Crying Rivers”
  • Amanda Aasa – “Late”
  • Albin Johnsén – “Livet börjar nu”
  • Drängarna – “Piga och dräng”
  • Anis Don Demina – “Vem är som oss?”
  • Mohombi – “Winners”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen