Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Malou Prytz

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Malou Prytz som tävlar i den första deltävlingen.

 

Malou Prytz föddes den 6:e mars 2003 i Ryd i Småland. Hennes musikkarriär startade så sent som 2019 då hon var en av de tävlande i Melodifestivalen. Bidraget hette I Do Me och eftersom att ingen visste vem Malou var då var hon ingen av förhandssnackisarna att ta sig till final. Men det blev helt tvärtom då Malou, blott 15 år (men fyllde 16 ett antal veckor senare) tog sig direkt till finalen i Stockholm. Där blev det förvisso en sistaplats i protokollet, men nu var hon såpass välkänd att karriären kunde börja. Till sommaren 2019 släpptes EP:n Enter (lyssna på låtarna här) innehållandes fem nya singlar samt “I Do Me”.

Under hösten började Malou gymnasiet samtidigt som hon åter har fått en plats i Melodifestivalen. Den här gången heter låten “Ballerina” och den har beskrivits som en “modern arenalåt som handlar om att stå på egna ben”. Låten är gjord av trion Thomas G:son, Peter Boström och Jimmy Jansson.

 

Startfältet i Linköping

Förutom Malou Prytz tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den första deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Felix Sandman – “Boys With Emotions”
  • OVÖ – “Inga Problem”
  • The Mamas – “Move”
  • Suzi P – “Moves”
  • Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”
  • Robin Bengtsson – “Take A Chance”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen