Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Linda Bengtzing

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Linda Bengtzing som tävlar i den andra deltävlingen.

 

Linda Bengtzing föddes 13:e mars 1974 i Gullspång. Hon har verkligen inte legat på latsidan sen hon var en en liten tös. Som 9-åring bildade hon en duo med en grannflicka och uppträdde på flera olika lokala festivaler. 1986 vann hon en talangtävling i Arboga vilket medförde att hon fick släppa några singlar. Hon flyttade till Stockholm i mitten av 90-talet och livnärde sig på att jobba som barnflicka och sjunga i ett coverband.

Första gången som Linda deltog i Melodifestivalen var år 2005 med låten “Alla flickor”. Efter detta har hon tävlat fem gånger till (2006, 2008, 2011, 2014 och 2016) och mest framgång hade låten “Jag ljuger så bra” (2006) som blev en radiohit och även vann årets låt på QX-galan. Förutom Melodifestivalen så har Linda hunnit med att vara programledare för bl.a Körslaget, deltagit i musikalen Rent, turnerat med Diggiloo och skrivit en bok.

I Melodifestivalen 2020 tävlar Linda Bengtzing med låten “Alla mina sorger” som är hon gjort tillsammans med Yvonne Dahlbom, Jesper Welander och Adam Jönsson. Hon lovar att inte göra publiken besviken och att man kommer känna igen denna typiska Linda -låt.

 

Startfältet i Göteborg

Förutom Linda Bengtzing tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den andra deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Dotter – “Bulletproof”
  • Anna Bergendahl – “Kingdom Come”
  • Thorsten Flinck – “Miraklernas tid”
  • Klara Hammarström – “Nobody”
  • Paul Rey – “Talking In My Sleep”
  • Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen