Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Jakob Karlberg

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Jakob Karlberg som tävlar i den fjärde deltävlingen.

 

Jakob Karlberg föddes den 13:e september 1994 i Alingsås där han sedan kom att växa upp. Under skoltiden var han klasskamrat med Moa Lignell som slog igenom stort i Idol 2011. Jakob har sysslat med musiken i stort sett hela livet, han har spelat i olika band men framförallt gått sin egen väg. 2015 fick han skivkontrakt och singeln “Fan va bra” blev en stor hit det året. Det ledde såklart till att Jakob fick uppträda på stora scener och att det sedan släpptes en uppföljare.

Nu fem år efter “Fan va bra” kommer Jakob att tävla i Melodifestivalen med låten “Om du tror att jag saknar dig” som han gjort med trion Nanne Grönvall, Isak Hallén, Henrik Moreborg,. Själva låten beskriv som “en klassisk svensk gitarrdriven poplåt”.

Vi ska även tillägga att Nanne Grönvall, som varit med och gjort låten, också tävlar som artist i denna deltävling!

 

Startfältet i Malmö

Förutom Jakob Karlberg tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den fjärde deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Hanna Ferm – “Brave”
  • Nanne Grönvall – “Carpool Karaoke”
  • William Stridh – “Molnljus”
  • Ellen Benediktson & Simon Peyron – “Surface”
  • Victor Crone – “Troubled Waters”
  • Frida Öhrn – “We Are One”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen