Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Hanna Ferm

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Hanna Ferm som tävlar i den fjärde deltävlingen.

 

Hanna Ferm föddes 23:e oktober 2000 i Pixbo i Västergötland. Publikt blev hon känd när hon år 2014 sökte till Talang, där det däremot tog stopp efter det andra kvalprogrammet. Istället gjorde hon ett nytt försök i en annan talangtävling, nämligen Idol 2017. Juryn där tyckte om hennes audition och det tog henne vidare till slutaudition där hon gick vidare till kvalprogrammen och röstades fram som veckofinalist. Varje fredagsfinal höll hon sig kvar och gick till sist till finalen där hon hamnade på andra plats. Karriären tog därefter fart då hon under 2018 släppte två singlar (Habit och Never Mine).

Ifjol, 2019, deltog hon i Melodifestivalen tillsammans med Liamoo och låten “Hold You” som tog dem ända till tredjeplatsen i finalen. Efter det har det varit fullt upp för Hanna som efter att ha gått ut gymnasiet nu satsar heltid på musiken. Nu får hon dessutom chans till mer uppmärksamhet då hon för andra året på raken tävlar i Melodifestivalen, denna gång som soloartist. Låten hon medverkar med heter “Brave” och den är gjord av trion David Kjellstrand, Jimmy Jansson och Laurell Barker. Själva låten beskrivs som “en spöklik poplåt om att hantera och möta sina rädslor”.

SVT har enligt ett tidigare meddelande låtit Hanna avsluta den sista deltävlingen. Hon blir alltså 28:e tävlande ut i 2020 års tävling!

 

Startfältet i Malmö

Förutom Hanna Ferm tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den fjärde deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Nanne Grönvall – “Carpool Karaoke”
  • William Stridh – “Molnljus”
  • Jakob Karlberg – “Om du tror att jag saknar dig”
  • Ellen Benediktson & Simon Peyron – “Surface”
  • Victor Crone – “Troubled Waters”
  • Frida Öhrn – “We Are One”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen