Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna gruppen Drängarna

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Drängarna som tävlar i den tredje deltävlingen.

 

Gruppen Drängarna består idag av Mange Olsson, Robert Åhlin, Olav Fossheim samt Anders Wigelius. Drängarna gjorde sig kända år 1995 då den första singeln släpptes. Låten hette “Vill du bli min fru” och den blev en stor succé. Sedan dess har det rullat på för bandet som släppt inte mindre än åtta album från debuten till 2016, och därtill en rad singlar. Ett bakslag kom dock år 2002 då gruppen fälldes för plagiat i sin debutsingel och de fick betala skadestånd och rättegångskostnaderna. Trots den incidenten har Drängarna fortsatt med musiken och släppte sitt senaste album Vilket Hålligång! så sent som år 2016.

Nu tävlar gruppen för första gången någonsin i Melodifestivalen. Deras bidrag heter “Piga och dräng” och den är gjord av av medlemmarna Anders Wigelius och Robert Norberg tillsammans med Jimmy Jansson. Själva låten beskrivs som “en dansant låt på svenska med en aning irländska tongångar”.

 

Startfältet i Luleå

Förutom Drängarna tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den tredje deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Faith Kakembo – “Crying Rivers”
  • Amanda Aasa – “Late”
  • Albin Johnsén – “Livet börjar nu”
  • Mariette – “Shout It Out”
  • Anis Don Demina – “Vem är som oss?”
  • Mohombi – “Winners”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen