Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Frida Öhrn

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Frida Öhrn som tävlar i den fjärde deltävlingen.

 

Frida Öhrn föddes den 24:e februari 1979 i Solna utanför Stockholm. Ända sedan barnsben har Frida sysslat med musiken, både som soloartist men även i andra grupper och samarbeten. Bland annat var hon en del av gruppen Oh Laura var superhit “Release Me” slog igenom över hela världen. Dessutom har hon varit en av medlemmarna i gruppen Cookies N’Beans som också deltagit två gånger i Melodifestivalen: 2009 (med “What If”, som inte gick vidare från sin deltävling) och 2013 (med “Burning Flags”, som åkte ut i Andra chansen). Förutom i det samarbetet har Frida Öhrn också deltagit i Melodifestivalen 2004 med gruppen LaRoxx med vars “(Are U) Ready Or Not” inte tog sig vidare från sin deltävling.

Sedan 2014 satsar Frida Öhrn solo och samma år släpptes både debutsingel som följdes upp med en EP. Därefter har hon också synts på teaterscener i Stockholm. Det är mycket som har hunnits med och nu kommer ännu mer då Frida för fjärde gången ställer sig på Melodifestivalscenen. Denna gång som soloartist med låten “We Are One” som hon gjort med låtskrivarna Hampus Eurenius och Nicklas Eklund. Själva låten beskrivs som “en akustisk upptempolåt med indieinslag om att man aldrig är ensam i sina känslor, en kampsång om att vara tillsammans”.

 

Startfältet i Malmö

Förutom Frida Öhrn tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den fjärde deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Hanna Ferm – “Brave”
  • Nanne Grönvall – “Carpool Karaoke”
  • William Stridh – “Molnljus”
  • Jakob Karlberg – “Om du tror att jag saknar dig”
  • Ellen Benediktson & Simon Peyron – “Surface”
  • Victor Crone – “Troubled Waters”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen