Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Felix Sandman

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Felix Sandman som tävlar i den första deltävlingen.

 

Felix Sandman föddes den 25:e oktober 1998 på Värmdö utanför Stockholm. Han slog officiellt igenom med gruppen FO&O (som från början hette The Fooo och The Fooo Conspiracy), en grupp som sattes ihop år 2013 då Felix bara var 15 år gammal. De fick snabbt en stor succé bland annat efter att de fick vara förband åt stjärnan Justin Bieber. Samarbetet inom FO&O höll fram till 2017 efter att de tävlat i Melodifestivalen samma år med låten Gotta Thing About You som tog dem till final.

Sedan dess har Felix satsat helhjärtat på sin solokarriär, där han bland annat tävlade i Melodifestivalen 2018 med låten Every Single Day som tog honom till final via Andra chansen och en hedrande andraplats. Samma år släpptes debutalbumet Emotions Han har även skådespelat i Netflix’ succéserier Störst av allt och Quicksand.

Nu är Felix tillbaka i Melodifestivalen och denna gång tävlar han med låten “Boys With Emotions”. Bidraget han har varit med och gjort tillsammans med Tony Ferrari, Parker James, Peter Thomas, Philip Bentley och Nicki Adamsson. Felix’ låtskrivarteam har skrivit många låtar till andra stora internationella stjärnor – inte illa!

 

Startfältet i Linköping

Förutom Felix Sandman tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den första deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Malou Prytz – “Ballerina”
  • OVÖ – “Inga Problem”
  • The Mamas – “Move”
  • Suzi P – “Moves”
  • Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”
  • Robin Bengtsson – “Take A Chance”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen