Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Faith Kakembo

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Faith Kakembo som tävlar i den tredje deltävlingen.

 

Faith Kakembo föddes den 16:e april år 1985. Hon är uppvuxen i Månsarp och är idag bosatt i Jönköping. Den musikaliska banan började med att Faith sjöng i olika körer i kyrkor, och även i andra sammanhang och från det och andra musikaliska ögonblick har hon nu tagit sig hela vägen till Melodifestivalen. Faith har varit aktiv inom både Alliansförsamlingen i Månsarp samt Missionskyrkan i det närliggande samhället Taberg.

Sommaren 2019 tävlade Faith i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa med låten “Through Fire And Rain” som gick till den stora riksfinalen. Det var hennes kompis Johannes Häger som gjort den låten och som frågade om hon ville sjunga in demon, vilket hon också gjorde. Låten tog sig hela vägen till riksfinalen där hon dock fick se sig besegrad av sångaren Tim Lööv (som vann) och även av Amanda Aasa (som fick SVT:s jokerplats i årets tävling). Men SVT gillade hennes framträdande och artisteri och nu är hon en av deltagarna i Melodifestivalen 2020. Det är noterbart att detta är det första året då två artister från P4 Nästa tävlar i Melodifestivalen.

I Melodifestivalen 2020 tävlar Faith Kakembo med låten “Crying Rivers” som är gjord av Jörgen Elofsson och Liz Rodrigues. Själva låten beskrivs som “en dramatisk ballad om att spara sina tårar till den som förtjänar dem”.

 

Startfältet i Luleå

Förutom Faith Kakembo tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den tredje deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Amanda Aasa – “Late”
  • Albin Johnsén – “Livet börjar nu”
  • Drängarna – “Piga och dräng”
  • Mariette – “Shout It Out”
  • Anis Don Demina – “Vem är som oss?”
  • Mohombi – “Winners”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen