Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna duon OVÖ

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon OVÖ som tävlar i den första deltävlingen.

 

Duon OVÖ (förkortning för Om Vi Överlever) består av de två hiphop-veteranerna Nicky ”Ivory” Osenius Kouakou och Jaouli ”Finess” Akofely. De växte upp i Hässelby och Vällingby i Stockholm och har varit bästa vänner i 20 års tid. Innan de bestämde sig år 2017 för att göra musik ihop hade bägge två egna karriärer vid sidan om men tillsammans startade de samarbetet OVÖ som lett till hitsinglar som Zara Larsson”, ”Hon är aldrig nöjd ochKvicksand. Musiken beskriver de som en blandning av pop, afrobeat och afrikansk dansmusik.

Nu ska de medverka i Melodifestivalen 2020 med låten “Inga Problem” som de har gjort tillsammans med Nicholas Frandsen och Lukas Nathanson.

 

Startfältet i Linköping

Förutom OVÖ tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den första deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Malou Prytz – “Ballerina”
  • Felix Sandman – “Boys With Emotions”
  • The Mamas – “Move”
  • Suzi P – “Moves”
  • Sonja Aldén – “Sluta aldrig gå”
  • Robin Bengtsson – “Take A Chance”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen