Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna duon Ellen Benediktson & Simon Peyron

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om duon Simon Peyron & Ellen Benediktson som tävlar i den fjärde deltävlingen.

 

I Melodifestivalen 2020 har artisterna Ellen Benediktson (född 25:e april 1995) och Simon Peyron (född 8:e november 1993) gått ihop till en duo i tävlingen. Lite kort kan man säga att bägge två är artister som på olika håll slagit igenom på olika sätt. Simon är sångare i metalbandet Outtrigger och är tillsammans med SVT-profilen Malin Olsson, medan Ellens karriär uppmärksammades när hon var stand-in-artist för Frankrike inför repetitionerna i Eurovision 2013.

Bägge två har tidigare deltagit i Melodifestivalen. Året var 2014 men den gången tävlade de som varsin akt. Ellen framförde den stillsamma balladen “Songbird” och skrällde sig hela vägen till final medan Simon och hans Outtrigger tävlade med låten “Echo” som tog sig till Andra chansen där de slogs ut i den avgörande finalduellen. Outtrigger har inte återkommit i tävlingen sedan dess, det har däremot Ellen gjort. 2015 ställde hon upp med låten “Insomnia”, men den tog sig inte vidare från sin deltävling.

Nu är de tillbaka igen i tävlingen och denna gång som en duo. Deras tävlingsbidrag heter “Surface” och den har Ellen varit med och gjort tillsammans med Paul Rey*, Laurell Barker, Anderz Wrethov och Sebastian von Koenigsegg. Själva låten beskrivs som “en ballad i duettformat som handlar om vad som pågår under ytan i en relation”.

 

* Paul Rey, som är en av låtskrivarna till bidraget, också tävlar med ett eget bidrag årets Melodifestival, men den tävlar i den andra deltävlingen.

 

Startfältet i Malmö

Förutom Simon & Ellen tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den fjärde deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Hanna Ferm – “Brave”
  • Nanne Grönvall – “Carpool Karaoke”
  • William Stridh – “Molnljus”
  • Jakob Karlberg – “Om du tror att jag saknar dig”
  • Victor Crone – “Troubled Waters”
  • Frida Öhrn – “We Are One”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen