Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna artisten Dotter

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om sångerskan Dotter som tävlar i den andra deltävlingen.

 

Dotter heter egentligen Johanna Jansson och är född den 10:e juni 1987 i Arvika. Hon skrev sin första låt redan när hon var 10 år och efter studenten från musiklinjen fortsatte hon senare att utbilda sig på Kulturama i Stockholm. Hennes första singel “My flower” släpptes 2014. Hon engagerar sig mycket för naturen, miljöfrågor och djurrätt. Hon är vegan och hennes artistnamn syftar på dotter till Moder jord.

2017 var hon en låtskrivarna till Mariettes låt “A million years” som kom fyra i finalen, 2018 sjöng hon själv låten “Cry” men blev utslagen i sin deltävling och 2019 var hon en av låtskrivarna till Lina Hedlunds låt “Victorious” som slutade på elfte plats i finalen. Hon har även turnerat med Måns Zelmerlöw.

I Melodifestivalen 2020 tävlar Dotter med låten “Bulletproof” som är gjord av trion Dino Medanhodzic, Erik Dahlqvist och Johanna Jansson.

 

Startfältet i Göteborg

Förutom Dotter tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den andra deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Linda Bengtzing – “Alla mina sorger”
  • Anna Bergendahl – “Kingdom Come”
  • Thorsten Flinck – “Miraklernas tid”
  • Klara Hammarström – “Nobody”
  • Paul Rey – “Talking In My Sleep”
  • Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen