Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Anna Bergendahl

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Anna Bergendahl som tävlar i den andra deltävlingen.

 

Anna Bergendahl föddes 11:e december 1991 i Stockholm. Redan i tidig ålder startade hennes lysande framtid. 2004 deltog hon i talangtävlingen Super Trouper på tv 4 där hon tävlade mot bl.a Amy Diamond och fyra år senare gjorde Idol henne till en stjärna att räkna med på pophimlen. 2010 fick hon chansen att vara Sveriges 50:e representant i Eurovision Song Contest, men hennes oskuldsfulla framträdande gick dock inte hem hos den europeiska publiken och Sverige fick uppleva för första gången att inte kvalificera sig till finalen.

Efter fiaskot tog hon en liten paus men redan 2012 började hon göra en del musik i USA med producenten Larry Klein. Två år senare jobbade hon åter på svensk mark och släppte flera EP. En tid efter detta tog hon åter en paus för att fokusera på sina läkarstudier. 2018 stod hon åter på Mello-scenen och hon visade en självsäker sida som var sugen på revansch och låten “Ashes to ashes” tog sig till final till slut via andra chansen och slutade på en 10e plats.

 

I Melodifestivalen 2020 tävlar Anna Bergendahl med låten “Kingdom Come” som är gjord av Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Erik Bernholm och Anna Bergendahl själv. Anna säger själv att hon vill förmedla en känsla med låten av att allt är möjligt, att det finns mirakel och att det finns något större och bättre någonstans för alla därute. Den sägs vara snarlik med förra årets bidrag men samtidigt något helt annat så det kommer bli väldigt spännande att få höra den.

 

Startfältet i Göteborg

Förutom Anna Bergendahl tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den andra deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

 

  • Linda Bengtzing – “Alla mina sorger”
  • Dotter – “Bulletproof”
  • Thorsten Flinck – “Miraklernas tid”
  • Klara Hammarström – “Nobody”
  • Paul Rey – “Talking In My Sleep”
  • Mendez feat. Alvaro Estrella – “Vamos Amigos”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen