Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Anis Don Demina

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Anis Don Demina som tävlar i den tredje deltävlingen.

 

Anis Don Demina föddes den 25:e april 1993 i Sundsvall, men där bodde han bara i ett år då familjen flyttade till Jordbro i södra Stockholm. Där växte Anis upp tillsammans med sina föräldrar och två äldre syskon.

Under 2010-talet har Anis Don Demina bland mycket annat uppträtt som DJ på olika klubbar, men det stora genombrottet kom år 2017 då han fick skivkontrakt och släppte singeln “On My Mind”. Året därpå debuterade han i Melodifestivalen då han spelade saxfon till låten “Shuffla” som sjöngs av Samir & Viktor. Ett år senare, 2019, tävlade Anis som artist i tävlingen tillsammans med Zeana och låten “Mina Bränder”. De slutade dock på en snöplig femteplats i sin deltävling och tog sig därför inte vidare till finalen.

Förutom musiken har Anis Don Demina haft stora framgångar på YouTube, där han i dagsläget har över 430 000 följare.

Nu är han tillbaka igen i Melodifestivalen 2020, och denna gång tävlar han som soloartist med låten “Vem är som oss?”. Den har han gjort tillsammans med Anderz Wrethov, Johanna Elkesdotter Wrethov och Robin Svensk. Själva låten beskriv som “en urban hiphop-låt som handlar om att aldrig ge upp oavsett vad folk än säger om en”.

 

Startfältet i Luleå

Förutom Anis Don Demina tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den tredje deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Faith Kakembo – “Crying Rivers”
  • Amanda Aasa – “Late”
  • Albin Johnsén – “Livet börjar nu”
  • Drängarna – “Piga och dräng”
  • Mariette – “Shout It Out”
  • Mohombi – “Winners”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen