Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Amanda Aasa

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Amanda Aasa som tävlar i den tredje deltävlingen. Hon fick sin plats i tävlingen via P4 Nästa.

 

Amanda Aasa föddes den 14:e oktober 1996 i Örnsköldsvik. Musikaliskt slog hon igenom 2014 när hon sökte till TV4:as Idol med sin egenskrivna låt Wrong Chemistry”. Framträdandet tog juryn med storm och det blev också den säsongens mest tittade audition. Trots den stora framgången åkte Amanda ut redan under slutaudition. Men även om den resan var över knappt innan den ens hunnit börja hade Amanda åtminstone imponerat på jurymedlemmen Anders Bagge. Han valde att signa henne till sitt skivbolag och hon kunde ge ut sin första singel.

Därefter sökte sig Amanda till musikutbildningen Musikmakarna och hon agerade även för-band till andra artister på festivaler. 2018 skickade hon in ett bidrag till Sveriges Radios musiktävling P4 Nästas Hallandsuttagning som hon vann men blev inte utvald att gå till riksfinal. Året därpå, 2019, skickade hon in låten “Gå hem”, denna gång till Västernorrlands uttagning som hon vann. I början av augusti kom beskedet att hon blivit utvald att tävla i riksfinalen där hon hamnade på andra plats. Amanda gick dock inte lottlös då hon blev erbjuden en plats i Melodifestivalen 2020, något hon omedelbart tackade ja till!  Så nu tävlar hon i Melodifestivalen 2020.

Eftersom att P4-låten “Gå hem” hade framförts innan Melodifestivalen har Amanda och hennes team fått ta fram ett nytt bidrag till tävlingen. Det nya bidraget heter “Late” som Amanda gjort tillsammans med Siri Jansson, Erik Grahn och Alex Shield. Själva låten beskrivs som “en svängig poplåt om hjärtesorg”.

 

Startfältet i Luleå

Förutom Amanda Aasa tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den tredje deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Faith Kakembo – “Crying Rivers”
  • Albin Johnsén – “Livet börjar nu”
  • Drängarna – “Piga och dräng”
  • Mariette – “Shout It Out”
  • Anis Don Demina – “Vem är som oss?”
  • Mohombi – “Winners”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen