Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Mello 2020: Lär känna Albin Johnsén

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Albin Johnsén som tävlar i den tredje deltävlingen.

 

Albin Johnsén föddes den 22:a juli 1989 i Boo som ligger i Nacka, en bit utanför Stockholm. Musikaliskt slog han igenom år 2014 då han släppte låten Din Soldat som han b.la spelade in med sångerskan Kristin Amparo. Låten blev en stor succé det året som den bäst sålda låten 2014. Något senare följdes låten upp med låten “Vilken jävla smäll” som bland annat användes som ledmotiv till filmen Den perfekta stöten. Förutom det har Albin också gjort musik till andra artister.

År 2016 gjorde Johnsén debut i Melodifestivalen, i en duo med Mattias Andreasson. De tävlade med bidraget Rik som kvalificerade sig för Andra Chansen där de fick se sig besegrade av Boris René. Trots förlusten har Albin haft en hittills framgångsrik karriär och har bland annat släppt fyra album. År 2018 passerade han 120 miljoner spelningar på Spotify vilket få svenskspråkiga artister har lyckats med.

I Melodifestivalen 2020 tävlar Albin Johnsén med låten “Livet börjar nu” som Albin varit med och gjort tillsammans med Robin Stjernberg och Gino Yonan.

 

Startfältet i Luleå

Förutom Albin Johnsén tävlar också dessa artister med tillhörande låtar i den tredje deltävlingen (de listas i bokstavsordning efter låttitel):

  • Faith Kakembo – “Crying Rivers”
  • Amanda Aasa – “Late”
  • Drängarna – “Piga och dräng”
  • Mariette – “Shout It Out”
  • Anis Don Demina – “Vem är som oss?”
  • Mohombi – “Winners”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen