Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vi tipsar om events på Stockholm Pride 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Fram till den 4:e augusti pågår Stockholm Pride på olika platser i centrala Stockholm. Förutom en stor mängd olika seminarier och events kommer det också vara festligheter. Vi tipsar er om några av dessa tillfällen.

 

Schlagerkvällen den 1:a augusti

En av årets mest populära scenkvällar kommer att vara Schlagerkvällen som äger rum torsdagen den 1:a augusti. Totalt kommer 17 artister att medverka under den kvällen till exempel Rickard Söderberg, High15, The Lovers of Valdaro och Anna Bergendahl, alla kända från Melodifestivalen. Utöver dem finns även norska KEiiNO med på startlistan, och det utlovas även ytterligare två hemliga gäster!

Schlagerkvällen påbörjas kl. 19:00 på Stora scenen i Pride Park (Östermalms IP).

 

Prideparaden genom Stockholm 3:e augusti

Själva Prideparaden i Stockholm går av stapeln lördagen den 3:e augusti kl. 13:00 CEST. Precis som ifjol startar paraden vid Stadshuset på Kungsholmen och går sedan genom centrala Stockholm till Pride Park på Östermalms IP. Sträckningen är 4,3 km och tar cirka två timmar att gå.

Den exakta paradvägen kommer att vara Stadshuset, Hantverkargatan, Stadshusbron, Tegelbacken, runt Rödbodtorget, Vasagatan, Kungsgatan, Sturegatan, Lidingövägen och Östermalms IP.

För att ta dig till starten är det T-bana till Rådhuset eller busshållplats Kungsholms kyrka som gäller.

Längs med paradvägen finns möjlighet att se alla ekipage som åker och går i Pridetåget. Totalt räknas runt 45 000 deltagare, varav ca 200 ekipage (fordon eller grupper).

 

Andra events

Dessa två tips är bara några av alla de events som pågår i Stockholm till och med söndag 4:e augusti. Schemat för alla events finns att hitta här, och biljetter för inträde med mera går att köpa här.

 

Fakta: var huserar Stockholm Pride 2019?

Stockholm Pride 2019 håller till på följande ställen:


  • Pride House (endast öppet den 1:a och 2:a augusti)
  • Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98 (T-bana: Skanstull)
  • Har öppet mellan 12:00-18:00 bägge dagarna.

  • Pride Park & Kinkykvarteret
  • Östermalms IP, Södra Fiskartorpsvägen 2 (T-bana: Stadion)
  • Har öppet mellan 14:00-00:00 (1:a augusti), 14:00-01:00 (2:a-3:e augusti).

  • Pride Ung
  • Lava, Sergels torg (T-bana: T-Centralen)
  • Har öppet mellan 14:00-18:00 (1:a-2:a augusti), 11:00-16:00 (3:e-4:e augusti).

 

Förutom dessa ställen finns även evenemang som går under kategorin Pride på stan, som innebär evenemang på andra ställen i Stockholm som har Pride-tema.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen