Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tim Lööv vann P4 Nästa 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto hämtat från Tims Facebooksida

 

P4 NÄSTA 2019. Det blev P4 Kronobergs Tim Lööv som med sitt bidrag All I Need Is You vann Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa 2019! Han kommer nu att få sin låt spelad i P4 och dessutom kommer låten att testas in på Svensktoppen. Tim blev dock inte erbjuden jokerplatsen i Melodifestivalen 2020, utan den gick till Amanda Aasa.

 

Fakta om vinnaren

Tim Lööv lever för musik dygnet och arbetar både själv och med andra. Han arbetar idag som musiklärare fyra dagar i veckan, men därefter satsar han allt på sin musik. “Att få kunna glädja andra med musik är det jag är mest stolt över” säger han till oss. Tim beskriver sin musikstil som country med moderna popinfluenser och en av hans stora idoler är Eurovisionvinnaren Johnny Logan, som bland annat inspirerade honom att göra en låt. I år (2019) tävlade Tim för sjätte gången i P4 Nästa, men denna gång var första gången det tog sig hela vägen till riksfinalen och dessutom till seger! Hans tävlingsbidrag heter ”All I need is you”.

Vi säger grattis till Tim Lööv som nu kan vänta sig en spännande höst på P4. Vi får även se om några av de andra finalisterna lyckas ta sig in på Svensktoppen, vilket har hänt tidigare år.

 

Jokerplatsen i Melodifestivalen till Amanda Aasa

Som tidigare nämnt fanns det för åttonde året ett så kallat bonuserbjudande från SVT till en av startfältets artister om en artistplats i nästkommande Melodifestivalen. Den här gången gick erbjudandet inte till vinnaren utan SVT tillfrågade istället P4 Västernorrlands Amanda Aasa, som i direktsändningen genast tacka ja! Därmed är första artisten till Melodifestivalen 2020 nu officiellt bekräftad, även om det lär dröja ett tag innan det blir officiellt med vilket tävlingsbidrag hon får med sig. Låten “Gå hem” kan nämligen inte tävla eftersom den redan framförts offentligt.

 

Riksfinalens resultat

Åtta bidrag tävlade om segern och detta skedde genom två omgångar. Först röstade en SR-jury och lyssnarna fram två av de åtta finalbidragen till en duell, där sedan lyssnarna själva fick rösta fram vinnaren. I första omgången meddelades endast de två som gått vidare utan inbördes ordning. Så här blev resultatet:

 

Duellen

  1. Tim Lööv – All I Need Is You (P4 Kronoberg)
  2. Amanda Aasa – Gå hem (P4 Västernorrland)

 

Oplacerade (i bokstavsordning) efter första omgången

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen