Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

P4 Nästa 2019: Alla lokala finaler avgjorda

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


P4 NÄSTA 2019. Den 24:e augusti avgörs riksfinalen i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa 2019. I samma final kommer det även bli officiellt vilken artist från finalstartfältet som kommer att bli erbjuden en plats i Melodifestivalen 2020.

 

Upplägg för P4 Nästa

Musiktävlingen P4 Nästa anordnas av Sveriges Radio (SR), som går ut på att ta fram nya artister och ny musik. Under vintern 2019 kunde intresserade artister och låtskrivare skicka in bidrag till tävlingen, därefter har var och ett av SR P4:as 25 distrikt runt om i Sverige hållit varsin uttagning som tagit fram en vinnare (se nedan vilka dessa blev). Efter att alla lokala finaler är avslutade kommer en riksjury från SR välja ut åtta tävlande som går vidare till den avgörande riksfinalen i Linköping den 24:e augusti. Vilka dessa åtta blir avgörs troligen inom de närmaste veckorna.

 

Joker till Melodifestivalen

En av de åtta artister som tävlar i riksfinalen kommer att få ett SVT-erbjudande om en artistplats i Melodifestivalen 2020. Det är åttonde året i rad som SVT tillhandahåller detta erbjudande. Den artist eller musikgrupp som får erbjudandet kommer dock få ta fram ett nytt bidrag till sig själv och detta för att P4-bidragen varit publicerade på publika plattformar före 1:a september 2019, vilket bryter mot Melodifestivalen 2020s regler. Vem som helst av de åtta som tävlar i finalen kan få joker-erbjudandet av SVT.

 

Alla vinnare i grundomgången

Följande artister/grupper vann sina lokala uttagningar (i bokstavsordning efter P4-distrikt): 

Vilka bidrag hoppas du går till riksfinalen? Kommentera gärna här nedanför!

 

Tidigare jokrar i Melodifestivalen från P4 Nästa

Notera att årtalen gäller Melodifestival-år (ej P4 Nästa-år), och inom parentes står vilket resultat som respektive joker fick med sin medverkan i Melodifestivalen:

  • 2019: The Lovers of Valdaro* (7:a i deltävling/sist)
  • 2018: Stiko Per Larsson (6:a i deltävling)
  • 2017: Les Gordons* (6:a i deltävling)
  • 2016: Smilo*  (5:a i deltävling)
  • 2015: Kalle Johansson (6:a i deltävling)
  • 2014: Eko (8:a i deltävling/sist)
  • 2013: Terese Fredenwall (5:a i deltävling)

 

* Smilo, Les Gordons och The Lovers of Valdaro vann inte Svensktoppen Nästa/P4 Nästa sina år, utan valdes ut av finalens jury att bli tillfrågad joker i Melodifestivalen vilket samtliga tre tackade ja till. Dessa år gick segern istället till Michael Fannon (2015), Noomi (2016) och Spring City (2018).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen