Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tips: Rösta fram 2019 års vinnare i Barbara Dex Award

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. Under vecka 21 (2019) pågår omröstningen i Barbara Dex Awards, där fansen får kora den artist man ansåg hade fulast scenkläder på sig i årets tävling. Omröstningen är öppen under bara vecka 21.

 

För att rösta

– Klicka på denna länk

– Logga därefter in med ditt Facebook-, Google- eller Twitterkonto.

– Välj sedan den av 2019 års tävlande som du tycker hade fulast scenkläder (alla 41 är nominerade, så det är fritt fram att välja din kandidat)!

 

OBS! Du kan rösta till och med lördag 26:e maj kl. 12:00 CEST (centraleuropeisk sommartid).

 

 

Vad är Barbara Dex Awards?

Sångerskan Barbara Dex tävlade för Belgien i Eurovision 1993 med låten Iemand als jij, där hon slutade på 25:e och sista plats. Det som däremot uppmärksammades mest var den klänning hon hade på sig som kom att rankas som inte den snyggaste i just den finalen.

År 1997 startades en internetbaserad Eurovision-omröstning som uppkallades efter Barbara Dex, där fansen helt enkelt röstar fram vilken artist som haft den fulaste utstyrseln i sitt framträdande. Omröstningen sker alltid efter att Eurovision har hållits och har korat vinnare som t.ex. Michalis Rakintzis (Grekland 2002), t.A.T.u (Ryssland 2003), Martin Vučić (Makedonien 2005), Milan Stanković (Serbien 2010) och Vilija Matačiūnaitė (Litauen 2014).

Ifjol (2018) blev det den nordmakedonska (då: makedonska) duon Eye Cue som tog hem detta kanske inte så åtråvärda pris.

 

Så frågan är, vem korar du till årets Barbara Dex Award? Kommentera gärna här nedanför!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen